VAREN

Puur genieten

VAREN OVER DE WIERICKE

Wilt u uw gasten iets extra’s bieden tijdens uw evenement op Fort Wierickerschans? Reserveer dan een vaartocht in één van onze twee fluisterboten bij uw evenement. In de fluisterboten kunnen maximaal 12 personen per boot.

De Enkele Wiericke, ook wel de Kleine Wiericke genoemd, is ontstaan uit de behoefte voor extra afwatering vanuit de Oude Rijn. Hiermee werd de Oude Rijn met de Hollandse IJssel verbonden. Voor de afwatering werd naderhand zelfs ook nog de Dubbele Wiericke, oftewel de Grote Wiericke, gegraven, omdat de Enkele Wiericke de waterstroom niet alleen aan kon. Degenen die met enige regelmaat over de A12 van Utrecht naar Rotterdam rijden, zullen de naambordjes langs de snelweg vast wel een keer gezien hebben. Fort Wierickerschans heeft zijn naam aan de Wiericke te danken.

PUUR GENIETEN

De Enkele Wiericke is niet toegankelijk. Dit heeft te maken met de bescherming van de oevers en de natuur in en rond de Enkele Wiericke. Voor de schepen van Fort Wierickerschans is een keurvergunning afgegeven door het Hoogheemraadschap om op de Enkele Wiericke te mogen varen.

De boottocht voert door het gebied dat in vroeger tijden onder water werd gezet om de vijand op afstand te houden.