FORTWIERICKERSCHANS

Plattegrond van het fort

Kraaiennest

200m² tot 25 personen
Bekijk

Rechter Arsenaal

240m²
Bekijk

Kuiphuis

Bekijk

Linker Arsenaal

Bekijk

Veldkeuken / Facilitair gebouw

Bekijk

Kruithuis

150m²
Bekijk

Loopbrug

Bekijk

Fortgracht

Bekijk

Rechter Bastion

Bekijk

Enkele Wiericke

Bekijk

Uitkijktoren / Wachttoren

Bekijk

Parkeerplaats

Bekijk

Terreplein

900m²
Bekijk

Markthallen

635m² tot 150 personen
Bekijk

Rechter Manschapsverblijven

Bekijk

Gebouw 1830

Bekijk

Kantoor – Linker Commandantswoning

Bekijk

Hoofdpoort

Bekijk

Linker Manschapsverblijven

Bekijk

Kruithaven

Bekijk

Munitiebunker

Bekijk

Oude Rijn

Bekijk

FORT WIERICKERSCHANS

TIJDLOOS, GRENZELOOS, EINDELOOS!
Alle gebouwen op Fort Wierickerschans beschikken over een uitgebreide geluidsinstallatie met een draadloze handmicrofoon en er zijn vele mogelijkheden voor het presenteren van uw films, presentaties, slides en sheets. Daarnaast is er WIFI beschikbaar.

Kuiphuis

Het Kuiphuis is centraal gelegen op Fort Wierickerschans en biedt een schitterende doorkijk. Het interieur ademt veel warmte en sfeer uit. Door het statige hoge plafond met zware balken, de robuuste vloer en de vierkante vorm, heeft dit gebouw een indrukwekkende uitstraling.

Het Kuiphuis is voorzien van veel daglicht. Aan de voorzijde van het gebouw is een terras met zitgelegenheid. Dit gebouw beschikt over eigen toiletvoorzieningen op de zolderetage. Het Kuiphuis is rolstoel toegankelijk en heeft daglicht inval. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Mindervaliden kunnen gebruik maken van het toilet in het Facilitair gebouw. De oppervlakte van dit gebouw is 150 m2.

  

Rechter Arsenaal

In het Rechter Arsenaal treft u een origineel plafond met indrukwekkende balken aan, originele robuuste muren, hoge ramen en deuren, met uitzicht op het binnenterrein en de verdedigingswallen. Dit gebouw is voorzien van veel daglicht en biedt daardoor veel mogelijkheden bij product presentaties, locatietheater, uitvaarten etc.

Het Rechter Arsenaal is rolstoel toegankelijk. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Mindervaliden maken gebruik van het toilet in het Facilitair Gebouw.

De oppervlakte van dit gebouw is 240 m2.

   

Linker Arsenaal

Het Linker Arsenaal heeft een schitterend houten plafond, strak gestucte muren, mooie houten pilaren met uplighters en de originele vloer. Het interieur ademt een stoere en strakke uitstraling uit. Het gebouw, voorzien van veel daglicht, is rolstoel toegankelijk en is heel goed te betrekken bij de Markthallen. Dit bied veel mogelijkheden bij product presentaties, locatietheater, uitvaarten etc.

Dit gebouw beschikt over eigen toiletvoorzieningen op de zolderetage. Mindervaliden kunnen gebruik maken van het toilet in het Facilitair gebouw.

De oppervlakte van dit gebouw is 240 m2.

   

Markthallen

De Markthallen bestaat uit twee voormalige opslagloodsen uit de jaren vijftig waar de buitengevels grotendeels verwijderd zijn en tussen de twee gebouwen een glazen kap als verbinding is geplaatst. Vaste verwarming, buiten de sfeervuren en losse heaters, is er niet. Dit gebouw kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters. De toiletvoorzieningen bevinden zich in het Facilitair gebouw.

Door de transparantie van het gebouw blijf je als bezoeker sterk verbonden met de binnenzijde van Fort Wierickerschans.
Vuurschalen, Loungebanken en een zeer flexibele inrichting zijn de ingrediënten voor veel doeleinden. Zoals grote feesten, markt, workshops, receptie, ontvangst, muziekevenementen etc.

De oppervlakte van dit gebouw is 540 m2.

   

Kruithuis

Het Kruithuis uit 1747 is een van de kroonjuwelen van Fort Wierickerschans, heeft muren van een meter dik en zware stenen kolommen onder een gewelfd dak. Deze ruimte is in oorspronkelijke staat en ademt de sfeer van geborgenheid en veiligheid. In het Kruithuis is een expositieruimte en er kunnen workshops en kleinschalige presentaties plaatsvinden. Dit gebouw kan alleen gehuurd worden in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen. De oppervlakte van dit gebouw is 150 m2.

   

Kraaiennest

Het Kraaiennest bevindt zich op de verdiepingsvloer van het Kruithuis. Het Kraaiennest heeft een dakterras waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over Fort Wierickerschans en de omgeving. Deze verdieping is voorzien van een beamer met projectiemogelijkheid, een flipover en eigen toiletvoorzieningen, tevens een kleine keuken met koelkast/ minibar en stromend water. Het gebouw is voorzien van veel daglicht en veel authentieke elementen zijn terug te vinden in het interieur. Deze ruimte is niet rolstoel toegankelijk. De oppervlakte van dit gebouw is 200 m2.

   

Gebouw 1830

Het gebouw 1830 doet dienst als passage van Fort Wierickerschans. Als het bezoek van de loopbrug af komt,  worden zij als eerste ontvangen door (of in) dit gebouw. Het is dan ook perfect te gebruiken als ontvangstruimte tijdens grotere evenementen met garderobe, als passage, voor uw workshops, receptie en wij gebruiken het als vertrekpunt van de rondleidingen. Gebouw 1830 heeft eigen toiletvoorzieningen.

Het gebouw is voorzien van 4 LCD schermen, waarop u uw presentatie, film of logo kunt laten tonen. Naast reguliere verlichting kan er ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters. Dit gebouw kan alleen gehuurd worden in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen. De oppervlakte van dit gebouw is 310 m2.

   

Veldkeuken / Facilitair gebouw

In dit gebouw zijn de algemene toiletten, het mindervalidetoilet met baby-verschoon faciliteiten, douches en verkleedruimten ondergebracht. Ook bevindt hier de centrale keuken. Aan de zijde van het Terreplein is er een overkapt terras met een sfeerhaardvuur, de Veldkeuken genoemd. Bij buitenactiviteiten wordt de Veldkeuken veelal als centraal punt gebruikt. Het gebouw kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters welke gebruikt kunnen worden. Dit gebouw kan alleen gehuurd worden in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen.

  

Terreplein

Het Terreplein is hèt middelpunt van het Fort. Het plein is, alleen of met gebruik van de paden tussen de gebouwen, uitermate geschikt voor het houden van allerlei buitenactiviteiten. Denk aan optredens van verenigingen, zoals toneelgroepen en/of muziekgezelschappen. Het plein is tevens ideaal voor grote productpresentaties, waarbij de producten bijvoorbeeld buiten staan opgesteld en de bedrijfsactiviteiten binnen plaatsvinden. (Jaar)-feesten met diverse buitenactiviteiten, (streek)-markten en culturele activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden. Het facilitair gebouw zorgt bij deze evenementen voor de benodigde voorzieningen. Met respect voor het Rijksmonument en voor het buitengebied zijn de mogelijkheden eindeloos.