RONDLEIDING DOOR DE GEBOUWEN

Alle gebouwen op Fort Wierickerschans beschikken over een uitgebreide geluidsinstallatie met een draadloze handmicrofoon en er zijn vele mogelijkheden voor het presenteren van uw films, presentaties, slides en sheets. Daarnaast is er WIFI beschikbaar.

KUIPHUIS

Het Kuiphuis is centraal gelegen op Fort Wierickerschans en biedt een schitterende doorkijk. Het interieur ademt veel warmte en sfeer uit. Door het statige hoge plafond met zware balken, de robuuste vloer en de vierkante vorm, heeft deze zaal een indrukwekkende uitstraling.  Het gebouw is voorzien van veel daglicht. Aan de voorzijde van dit gebouw is een terras met zitgelegenheid.

Het Kuiphuis is rolstoeltoegankelijk en heeft daglicht inval. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 135 m2
Capaciteit: maximaal 100 personen
Toepassing: huwelijkslocatie, particuliere- of zakelijke bijeenkomsten en goed te betrekken bij het Terreplein

LINKER ARSENAAL

Het Linker Arsenaal heeft een schitterend houten plafond, strak gestucte muren, mooie houten pilaren met uplighters en de originele vloer. Het interieur ademt een stoere en strakke uitstraling uit. Deze zaal voorzien van veel daglicht is heel goed te betrekken bij de Markthallen en is rolstoeltoegankelijk.

De gebouw beschikt over eigen toiletvoorzieningen op de zolderetage. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 240 m2
Capaciteit: tot 250 personen
Toepassing: vergaderingen, bedrijfspresentaties, particuliere- of zakelijke feesten en goed te betrekken bij de Markthallen.

RECHTER ARSENAAL

U treft een origineel plafond met indrukwekkende balken aan, originele robuuste muren, hoge ramen en deuren, met uitzicht op de verdedigingswallen en het binnenterrein. Deze zaal is voorzien van veel daglicht.

Het Rechter Arsenaal is rolstoeltoegankelijk. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 240 m2
Capaciteit: tot 250 personen
Toepassing: vergaderingen, bedrijfspresentaties, filmvertoning, particuliere- of zakelijke feesten

MARKTHALLEN

Van de twee voormalige munitiemagazijnen gebouwd in 1952, zijn de explosiebestendige buitengevels grotendeels verwijderd en vervangen door glazen puien. Tussen de gebouwen is een glazen kap als verbinding geplaatst. Hierdoor is een zeer transparante ruimte ontstaan. Door de transparantie van het gebouw blijf je als gebruiker sterk verbonden met Fort Wierickerschans en valt het daglicht overal.

Grootte: 635 m2
Capaciteit: tot 500 personen
Toepassing: sfeervolle locatie voor grote feesten, markt, workshops, receptie, ontvangst, muziekevenementen.

FACILITAIR GEBOUW / VELDKEUKEN

In dit gebouw zijn onder meer de toiletten, het mindervalide toilet met baby verschoon faciliteiten, douches en verkleedruimten ondergebracht. Ook bevindt zich er de centrale keuken. Aan de zijde van het Terreplein vindt u de Veldkeuken, dit is een centrale ruimte voorzien van haard, waarin kleinschalige binnen/buitensessies kunnen plaatsvinden. Bij buitenactiviteiten zal de Veldkeuken veelal als centraal punt dienen.

Grootte: 93 m2
Capaciteit: tot 45 personen
Toepassing: overdekt terras, workshops of centraal punt. Dit gebouw kan alleen gehuurd worden in combinatie met een reservering in een andere gebouw.

GEBOUW 1830

Het gebouw 1830 doet dienst als passage van Fort Wierickerschans. Als het bezoek van de loopbrug af komt, worden zij als eerste ontvangen door (of in) dit gebouw. Het is dan ook perfect te gebruiken als ontvangstruimte tijdens grotere evenementen met garderobe, als passage, voor uw workshops en wij gebruiken het als vertrekpunt van de rondleidingen. Gebouw 1830 heeft eigen toiletvoorzieningen.

De zaal is voorzien van 4 LCD schermen, waarop u uw presentatie, film of logo kunt laten tonen. De zaal kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters welke gebruikt kunnen worden.

Grootte: 315 m2
Capaciteit: tot 200 personen
Toepassing: Voor uw ontvangst, garderobe, workshops, als passage en vertrekpunt van de rondleidingen. Dit gebouw kan alleen in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen gehuurd worden.

KRUITHUIS

Dit gebouw uit 1747 is een van de kroonjuwelen van Fort Wierickerschans.
Het Kruithuis heeft muren van meer dan een meter dik en zware stenen kolommen. Deze ruimte is in oorspronkelijke staat gerestaureerd . De ruimte ademt de sfeer van robuustheid, geborgenheid en veiligheid.

Grootte: circa 330 m2
Capaciteit: tot 60 personen
Toepassing: In het Kruithuis is een expositieruimte en er kunnen workshops of een kleinschalige presentatie plaatsvinden. Dit gebouw kan alleen gereserveerd worden in combinatie met een reservering van een ander gebouw.

KRAAIENNEST

Het Kraaiennest bevindt zich op de verdiepingsvloer van het Kruithuis. Het Kraaiennest heeft een dakterras waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over Fort Wierickerschans en de omgeving. De zaal is voorzien van een beamer met projectiemogelijkheid, een flipover en eigen toiletvoorzieningen, tevens een kleine keuken met koelkast/ minibar en stromend water.

Het Kraaiennest is perfect te gebruiken voor vergaderingen, presentaties, workshops, lezingen, filmvertoning, examenafname of demonstraties. De zaal is voorzien van veel daglicht en veel authentieke elementen zijn terug te vinden in het interieur.

Deze ruimte is niet rolstoeltoegankelijk.

Grootte: 200 m2
Capaciteit: tot 50 personen
Toepassing: Voor vergaderingen, presentaties, workshops, lezingen, filmvertoning, examenafname of demonstraties.

COMMANDANTSWONING

In de Linker Commandantswoning is ons kantoor gehuisvest.

In 1828 werden een commandants- en officierswoning gebouwd. Een deel van de oude verblijven voor het “Corps de garde” en de regimentsbakkerij werd daarvoor afgebroken. Het fort kreeg daarmee een statiger uitstraling, want de twee woningen domineren het gezicht op het fort vanaf de Rijndijk. De muren waren gepleisterd en voorzien van schijnvoegen in blokprofielen, een typisch 19e eeuwse verfraaiing evenals de persiennes (louvreluiken) die de ramen sierden…

TERREPLEIN

Het Terreplein is hèt middelpunt van het Fort. Het plein is, alleen of met gebruik van de paden tussen de gebouwen, uitermate geschikt voor het houden van allerlei buitenactiviteiten. Denk aan optredens van verenigingen, zoals toneelgroepen en/of muziekgezelschappen. Het plein is tevens ideaal voor grote produktpresentaties, waarbij de produkten bijvoorbeeld buiten staan opgesteld en de bedrijfsactiviteiten binnen plaatsvinden. (Jaar)feesten met diverse buitenactiviteiten, (streek)markten en culturele activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden. Het facilitair gebouw zorgt bij deze evenementen voor de benodigde voorzieningen. Met respect voor het Rijksmonument en voor het buitengebied zijn de mogelijkheden eindeloos.

Grootte: 900 m2
Capaciteit: tot 1000 personen

FORT WIERICKERSCHANS

Er bestaat de mogelijkheid de locatie exclusief af te huren voor uw bijeenkomst of evenement. Hierbij kunnen wij alle zalen geheel naar uw wens inrichten. Wij berekenen een vaste huurprijs voor exclusiviteit van onze locatie. Grote bedrijfsfeesten, productpresentaties, dealerdagen en branchebijeenkomsten zijn voorbeelden van evenementen waarvoor onze locatie exclusief afgehuurd kan worden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze salesafdeling, zij kunnen samen met u een totaalevenement organiseren.

Capaciteit: 1000 personen (en meer)
Toepassing: Voor grote netwerkbijeenkomsten, productlanceringen, publieksevenementen, personeelsfeesten, bedrijfsfeesten, evenementen, congressen, seminars, recepties, TV opnames, presentaties, beurzen.