Rondleiding door de gebouwen

Alle gebouwen op Fort Wierickerschans beschikken over een uitgebreide geluidsinstallatie met een draadloze handmicrofoon en er zijn vele mogelijkheden voor het presenteren van uw films, presentaties, slides en sheets. Daarnaast is er WIFI beschikbaar.

Kuiphuis

Het Kuiphuis is centraal gelegen op Fort Wierickerschans en biedt een schitterende doorkijk. Het interieur ademt veel warmte en sfeer uit. Door het statige hoge plafond met zware balken, de robuuste vloer en de vierkante vorm, heeft deze zaal een indrukwekkende uitstraling.  Het gebouw is voorzien van veel daglicht. Aan de voorzijde van dit gebouw is een terras met zitgelegenheid.

Het Kuiphuis is rolstoeltoegankelijk en heeft daglicht inval. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 135 m2
Capaciteit: maximaal 100 personen
Toepassing: huwelijkslocatie, particuliere- of zakelijke bijeenkomsten en goed te betrekken bij het Terreplein

Linker Arsenaal

Het Linker Arsenaal heeft een schitterend houten plafond, strak gestucte muren, mooie houten pilaren met uplighters en de originele vloer. Het interieur ademt een stoere en strakke uitstraling uit. Deze zaal voorzien van veel daglicht is heel goed te betrekken bij de Markthallen en is rolstoeltoegankelijk.

De gebouw beschikt over eigen toiletvoorzieningen op de zolderetage. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 240 m2
Capaciteit: tot 250 personen
Toepassing: vergaderingen, bedrijfspresentaties, particuliere- of zakelijke feesten en goed te betrekken bij de Markthallen.

Rechter Arsenaal

U treft een origineel plafond met indrukwekkende balken aan, originele robuuste muren, hoge ramen en deuren, met uitzicht op de verdedigingswallen en het binnenterrein. Deze zaal is voorzien van veel daglicht.

Het Rechter Arsenaal is rolstoeltoegankelijk. Tevens beschikt het over eigen toiletvoorzieningen. Minder validen maken gebruik van het toilet in het Facilitair gebouw.

Grootte: 240 m2
Capaciteit: tot 250 personen
Toepassing: vergaderingen, bedrijfspresentaties, filmvertoning, particuliere- of zakelijke feesten

Markthallen

Van de twee voormalige opslagloodsen uit de jaren vijftig zijn de buitengevels grotendeels verwijderd en is tussen de gebouwen een glazen kap als verbinding geplaatst. Door middel van transparante gevelschermen kan de ruimte afgesloten worden. Vaste verwarming, buiten de sfeervuren en losse heaters, is er niet. Deze ruimte kan ook bij het Terreplein of het Linker Arsenaal worden betrokken. Door de transparantie van het gebouw blijf je als bezoeker sterk verbonden met Fort Wierickerschans en valt het daglicht overal.

De zaal kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters welke gebruikt kunnen worden voor feestavonden. Men maakt gebruik van de toiletvoorzieningen in het Facilitair gebouw.

Grootte: 635 m2
Capaciteit: tot 500 personen
Toepassing: sfeervolle locatie voor grote feesten, markt, workshops, receptie, ontvangst, muziekevenementen.

Facilitair gebouw / veldkeuken

In dit gebouw zijn onder meer de toiletten, het mindervalide toilet met baby verschoon faciliteiten, douches en verkleedruimten ondergebracht. Ook bevindt zich er de centrale keuken. Aan de zijde van het Terreplein is er een overkapt terras met een sfeerhaardvuur, de Veldkeuken genoemd, waar kleinschalige buitensessies kunnen plaatsvinden. Bij buitenactiviteiten zal de Veldkeuken veelal als centraal punt dienen.
De zaal kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters welke gebruikt kunnen worden.

Grootte: 93 m2
Capaciteit: tot 45 personen
Toepassing: overdekt terras, workshops of centraal punt. Dit gebouw kan alleen in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen gehuurd worden.

Gebouw 1830

Het gebouw 1830 doet dienst als passage van Fort Wierickerschans. Als het bezoek van de loopbrug af komt, worden zij als eerste ontvangen door (of in) dit gebouw. Het is dan ook perfect te gebruiken als ontvangstruimte tijdens grotere evenementen met garderobe, als passage, voor uw workshops en wij gebruiken het als vertrekpunt van de rondleidingen. Gebouw 1830 heeft eigen toiletvoorzieningen.

De zaal is voorzien van 4 LCD schermen, waarop u uw presentatie, film of logo kunt laten tonen. De zaal kan naast reguliere verlichting ook uitgelicht worden door een volautomatisch lichtsysteem met kleurfilters welke gebruikt kunnen worden.

Grootte: 315 m2
Capaciteit: tot 200 personen
Toepassing: Voor uw ontvangst, garderobe, workshops, als passage en vertrekpunt van de rondleidingen. Dit gebouw kan alleen in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen gehuurd worden.

Kruithuis

Dit gebouw uit 1747 is een van de kroonjuwelen van Fort Wierickerschans.
Het Kruithuis heeft muren van een meter dik en zware stenen kolommen onder een gewelfd dak. Deze ruimte is nog niet gerestaureerd en dus in oorspronkelijke staat. De ruimte ademt de sfeer van geborgenheid en veiligheid.

Grootte: circa 330 m2
Capaciteit: tot 60 personen
Toepassing: In het Kruithuis is een expositieruimte en er kunnen workshops of een kleinschalige presentatie plaatsvinden. Dit gebouw kan alleen in combinatie met een evenement dat plaats vindt in een van de andere gebouwen gehuurd worden.

Kraaiennest

Het Kraaiennest bevindt zich op de verdiepingsvloer van het Kruithuis. Het Kraaiennest heeft een dakterras waarvandaan u een prachtig uitzicht heeft over Fort Wierickerschans en de omgeving. De zaal is voorzien van een beamer met projectiemogelijkheid, een flipover en eigen toiletvoorzieningen, tevens een kleine keuken met koelkast/ minibar en stromend water.

Het Kraaiennest is perfect te gebruiken voor vergaderingen, presentaties, workshops, lezingen, filmvertoning, examenafname of demonstraties. De zaal is voorzien van veel daglicht en veel authentieke elementen zijn terug te vinden in het interieur.

Deze ruimte is niet rolstoeltoegankelijk.

Grootte: 200 m2
Capaciteit: tot 50 personen
Toepassing: Voor vergaderingen, presentaties, workshops, lezingen, filmvertoning, examenafname of demonstraties.

Commandantswoning

In de Linker Commandantswoning is ons kantoor gehuisvest.

In 1828 werden een commandants- en officierswoning gebouwd. Een deel van de oude verblijven voor het “Corps de garde” en de regimentsbakkerij werd daarvoor afgebroken. Het fort kreeg daarmee een statiger uitstraling, want de twee woningen domineren het gezicht op het fort vanaf de Rijndijk. De muren waren gepleisterd en voorzien van schijnvoegen in blokprofielen, een typisch 19e eeuwse verfraaiing evenals de persiennes (louvreluiken) die de ramen sierden…

Terreplein

Het Terreplein is hèt middelpunt van het Fort. Het plein is, alleen of met gebruik van de paden tussen de gebouwen, uitermate geschikt voor het houden van allerlei buitenactiviteiten. Denk aan optredens van verenigingen, zoals toneelgroepen en/of muziekgezelschappen. Het plein is tevens ideaal voor grote produktpresentaties, waarbij de produkten bijvoorbeeld buiten staan opgesteld en de bedrijfsactiviteiten binnen plaatsvinden. (Jaar)feesten met diverse buitenactiviteiten, (streek)markten en culturele activiteiten behoren ook tot de mogelijkheden. Het facilitair gebouw zorgt bij deze evenementen voor de benodigde voorzieningen. Met respect voor het Rijksmonument en voor het buitengebied zijn de mogelijkheden eindeloos.

Grootte: 900 m2
Capaciteit: tot 1000 personen

Fort Wierickerschans

Er bestaat de mogelijkheid de locatie exclusief af te huren voor uw bijeenkomst of evenement. Hierbij kunnen wij alle zalen geheel naar uw wens inrichten. Wij berekenen een vaste huurprijs voor exclusiviteit van onze locatie. Grote bedrijfsfeesten, productpresentaties, dealerdagen en branchebijeenkomsten zijn voorbeelden van evenementen waarvoor onze locatie exclusief afgehuurd kan worden. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met onze salesafdeling, zij kunnen samen met u een totaalevenement organiseren.

Capaciteit: 1000 personen (en meer)
Toepassing: Voor grote netwerkbijeenkomsten, productlanceringen, publieksevenementen, personeelsfeesten, bedrijfsfeesten, evenementen, congressen, seminars, recepties, TV opnames, presentaties, beurzen.

 

Capaciteit per gebouw Aantal m2 Carre Theater Diner Feest
Het Kuiphuis 150 44 50 70 100
Het Linker Arsenaal 240 44 220 120 200
Het Rechter Arsenaal 240 28 220 120 200
Gebouw 1830 310 30 40
Het Kruithuis 290 30
Het Kraaiennest 200 30 30
Het Terreplein 900 1000

Offerte op maat of liever eerst wat meer informatie?
(0172) 611366 / info@fortwierickerschans.nl

logo_wierickerschans_los