31 januari 2016 Unieke film – Kleine Zwanen op bezoek in de Weijpoort

Wie weet nou niet wat een zwaan is? Dat zullen maar heel weinig mensen zijn!

Toch gaan wij u zwanen voorstellen waarvan wij zeker weten dat de meesten van ons niet weten dat zij bestaan: de Kleine Zwaan.

De Kleine Zwaan is de kleinste van de drie soorten zwanen die regelmatig in Nederland voorkomen. Kleine Zwanen broeden ’s zomers in Noord Rusland. Na het broedseizoen komen ze met hun jongen hier een paar maanden overwinteren, hun broedgebied in Rusland is dan stijf bevroren.

In groepen van soms meer dan honderd sneeuwwitte vogels verblijven ze op enkele veenweiden, akkers en uiterwaarden. In gebieden met vrij ondiep water eten ze vooral de winterknolletjes van fonteinkruiden. Soms zie je ze, lijkend op witte plakken sneeuw, in onze groene polders. In groepen sluiten zij zich dan aan bij de Knobbelzwaan om zich tegoed te doen aan het gras van het Groene Hart.

In 2005 was er een piek in de bezoekersaantallen van de Kleine Zwaan in Nederland. Een groep van ongeveer 150 zwanen heeft enkele weken aan de Weijpoort gebivakkeerd. Wij mochten hiervan getuigen zijn en Peter Kraan heeft dit bezoek op film vastgelegd.

De filmbeelden heeft Peter gemixt met muziek en dans van het Zwanenmeer tot een unieke film: ‘Kleine Zwanen op bezoek in de Weijpoort’.  Deze film brengt het Groene Hart, de Weijpoort, natuur, muziek en dans heel dicht bij elkaar. Een echte wintervoorstelling voor alle leeftijden.

Wij vertonen deze unieke 1 uur durende film ‘Kleine Zwanen op bezoek in de Weijpoort’ op zondag 31 januari om 14.00 uur op Fort Wierickerschans. U kunt vanaf 13.30 uur terecht op het Fort.

Reserveer uw kaarten via:

info@fortwierickerschans.nl  of 0172-611366

Prijs:                     € 7,50 per persoon inclusief koffie/thee

Parkeren:           Weypoort 4 in Nieuwerbrug

Locatieadres:    Zuidzijde 132 in Bodegraven

Graag tot ziens!

Team Fort Wierickerschans

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search