20 maart ’16 – welkom grutto informatiemiddag

Nederland heeft sinds afgelopen najaar, net als vele andere landen, een Nationale Vogel. Via het radioprogramma Vroege Vogels verkoos het Nederlandse volk de Grutto.

In februari en maart komen de grutto’s terug uit het zuiden en daarom heeft vogelbescherming Nederland het weekeind van 19/20 maart uitgeroepenen tot Grutto weekeind onder de naam “Welkom Grutto”.

Op zondag 20 maart verwelkomt Fort Wierickerschans de nationale vogel met een informatiemiddag over deze weidevogel. De Grutto is nog te zien in de omliggende polders van Fort Wierickerschans.

De informatiemiddag bestaat uit een film en vertelling over de Grutto in de omliggende polders van het fort. De vertellers zijn Peter Kraan en Cock Willers. De middag start om 14.00 uur op Fort Wierickerschans in het Rechter Arsenaal. De Gruttomiddag duurt tot ongeveer 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig, entree € 6,50 inclusief een kop koffie of thee en een Goudse Stroopwafel. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen. Vanaf 13.30 uur ontvangen wij u graag.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search